Τι είναι UI/UX Design;

Τι είναι UI/UX Design
Δύο έννοιες πολύ σημαντικές στον χώρο του design.

Μοιραστείτε το

Τι είναι UI/UX Design – Στον κόσμο του design, υπάρχουν μερικές έννοιες  που δεν έχουν ακόμη διασαφηνιστεί.  Ένα από τα μεγάλα λοιπόν ζητήματα είναι η διαφορά μεταξύ του UI  (User Interface) design και του UX (User Experience) design.

Ενώ κατά καιρούς έχουν δοθεί διάφορες ερμηνείες για τις πραγματικές διαφορές των δύο αυτών εννοιών εντούτοις δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως. Στην DigiCreations γνωρίζουμε ότι αυτές οι δύο έννοιες είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας. Έτσι θα προσπαθήσουμε να τις ερμηνεύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν είστε νέοι στον κόσμο του digital design – ή ειδικά εάν σας ενδιαφέρει να κάνετε καριέρα ως UI/UX Designer – η γενική κατανόηση του πώς και πότε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους όρους είναι πολύ σημαντική.

UI Design

Το UI design αφορά τη χρήση τυπογραφίας, εικόνων και άλλων στοιχείων οπτικού σχεδιασμού. Με αποτέλεσμα να κάνει ένα ψηφιακό περιβάλλον όσο πιο εύχρηστο και φιλικό προς τον χρήστη γίνεται.

Αυτό το ψηφιακό περιβάλλον μπορεί να είναι μια ιστοσελίδα, ένα landing page, ένα newsletter ή ένα banner.

Έτσι λοιπόν ο UI designer εστιάζει και διαμορφώνει τα χρώματα του περιβάλλοντος, τις γραμματοσειρές και τις ανάλογες εικόνες.

UX Design

Το UX Design μας πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. Στο σημείο όπου πρέπει να σχεδιαστεί όλο το “ταξίδι” του χρήστη στο ψηφιακό (ή και όχι) περιβάλλον με τον φιλικότερο και πρακτικότερο τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό. Έτσι λοιπόν το ψηφιακό αυτό περιβάλλον στην τελική του μορφή έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα ολοκληρωμένο προιόν.

Η θέση του UX designer είναι να καταλάβει και να αναλύσει το “ταξίδι” του χρήστη στο αντίστοιχο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι ο UX designer πρέπει να κατανοήσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Ακόμη να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον το οποίο πρόκειται να σχεδιαστεί. Επιπλέον πρέπει να κάνει συγκεκριμένη έρευνα, συνεντεύξεις και επαναλαμβανόμενα τεστ λειτουργικότητας του σχεδίου.

Το UX design ξεκινάει με ένα πρόβλημα και καταλήγει με ένα σχέδιο λύσης και ένα πρωτότυπο προιόν.

Τι είναι UI/UX Design – Στην DigiCreations κάθε project που αναλαμβάνουμε σχεδιάζεται πάνω στις δικές σας επιθυμίες, ανάγκες και τομέα εξειδίκευσης. Τα website που δημιουργούμε είναι φιλικά προς τον χρήστη στο μέγιστο βαθμό, άψογα λειτουργικά σε όλες τις συσκευές και με μοναδικό σκοπό την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. 

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε όλες τις απορίες σχετικά με τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε ώστε το e-shop σας να γίνει πιο σύγχρονο, αποδοτικότερο και καλύτερο.

 

 

Νέα

Facebook επιχειρήσεις
Νέα

Facebook και μικρές επιχειρήσεις

Δημιουργώντας την επαγγελματική σας σελίδα στο Facebook έχετε κάνει το πρώτο βήμα που απαιτείται για κάθε μικρή επιχείρηση.

Θέλεις να μεγαλώσεις την επιχείρηση σου;

Μπορούμε να το καταφέρουμε

Κατασκευή E-Shop