Social Media Marketing

Social Media Marketing
Τι είναι το social media marketing και πως θα αναπτύξετε την επιχείρηση σας μέσα από αυτό.

Μοιραστείτε το

Το social media marketing είναι η χρήση των κοινωνικών μέσων για να συνδεθείτε με το κοινό σας. Για να δημιουργήσετε την επωνυμία σας (branding), να αυξήσετε τις πωλήσεις όπως και την επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων σας.

Αυτό περιλαμβάνει τη δημοσίευση υψηλής ποιότητας πρωτότυπου περιεχομένου στα προφίλ των σελίδων σας στα social media. Την προβολή διαφημίσεων εκ μέρους σας, την συνεχή αλληλεπίδραση με το κοινό σας όπως και την αποδοχή που αποζητάτε από εκείνο.

Οι κύριες πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων (αυτή τη στιγμή) είναι Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, YouTube και Snapchat.

Σε μία σύντομη αναδρομή το social media marketing ξεκίνησε ως η απλή δημοσίευση περιεχομένου. Οι επιχειρήσεις μοιράζονταν το περιεχόμενό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό συνέβαινε για να δημιουργήσουν επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες τους με τελικό σκοπό τις πωλήσεις.

Ωστόσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξελιχθεί πέρα ​​από το να είναι απλώς ένα μέρος για τη δημοσίευση περιεχομένου.

 

Branding

Στις μέρες μας, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση που ανησυχεί για την άποψη του κοινού της σχετικά την εικόνα της επωνυμία της (branding) μπορεί να προβεί σε διάφορες έρευνες ώστε να καταλήξει στο αποτέλεσμα που χρειάζεται.

Αντίστοιχα, μια επιχείρηση που θέλει να προσεγγίσει ένα συγκεκριμένο σύνολο κοινού θα εκτελούσε στοχευμένες διαφημίσεις σε συγκεκριμένα κοινωνικά δίκτυα.

Οι άνθρωποι που διαθέτουν προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο υπολογίζονται σε περίπου 3 δισ. Με μέσο χρόνο παραμονής σε αυτά στις δυόμιση ώρες ημερησίως.

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν τα social media αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Κατά συνέπεια η διαφήμιση και προβολή μέσα από αυτά αποτελεί για τις επιχειρήσεις μονόδρομο.

Εάν έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και θέλετε να μεγαλώσετε το κοινό που σας παρακολουθεί όπως και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, εμείς στην DigiCreations γνωρίζουμε τους κατάλληλους τρόπους ώστε να το πετύχετε.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@digicreations.gr

Νέα

Facebook επιχειρήσεις
Νέα

Facebook και μικρές επιχειρήσεις

Δημιουργώντας την επαγγελματική σας σελίδα στο Facebook έχετε κάνει το πρώτο βήμα που απαιτείται για κάθε μικρή επιχείρηση.

Θέλεις να μεγαλώσεις την επιχείρηση σου;

Μπορούμε να το καταφέρουμε

Κατασκευή E-Shop