Πόσο σημαντικό είναι το SEO σε μια ιστοσελίδα;

Πόσο σημαντικό είναι το SEO
Το SEO ή Search Engine Optimization, είναι ένα πολύ χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο για να αναπτυχθεί η ιστοσελίδα σας.

Μοιραστείτε το

Πόσο σημαντικό είναι το SEO – Το SEO είναι η πρακτική της αύξησης της ποσότητας και της ποιότητας της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας μέσω οργανικών αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Η υψηλότερη κατάταξη όταν κάποιος αναζητά έναν όρο στον κλάδο σας αυξάνει την προβολή της ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο. Αυτό, με τη σειρά του, σας δίνει περισσότερες ευκαιρίες για να μετατρέψετε δυνητικούς πελάτες σε πραγματικούς. Όταν γίνει σωστά, το SEO μπορεί να βοηθήσει την επωνυμία σας να υπερισχύσει των άλλων ως αξιόπιστη εταιρεία. Επίσης μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία του χρήστη με την επωνυμία και τον ιστότοπό σας.

Web Traffic

Με απλά λόγια – εάν οι δυνητικοί πελάτες σας δεν μπορούν να βρουν τον ιστότοπό σας, χάνετε ευκαιρίες πωλήσεων. Το SEO αυξάνει την οργανική επισκεψιμότητα των μηχανών αναζήτησης. Αυξάνοντας με τη σειρά του τον αριθμό των επισκεπτών που βλέπει η σελίδα σας κάθε μέρα. Αυτό σχετίζεται άμεσα με την αύξηση των πωλήσεων. Όσο πιο σχετικά άτομα βλέπουν τον ιστότοπό σας, τόσο πιθανότερο είναι να  πουλήσετε τα προιόντα σας σε εκείνους.

Αξιοπιστία

Όσο καλύτερη είναι η βαθμολογία SEO, τόσο υψηλότερα θα εμφανίζεται η ιστοσελίδας σας σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing. Ενώ η υψηλότερη κατάταξη στο Google είναι ελκυστική για όλες τις επιχειρήσεις καθώς μπορεί να φέρουν περισσότερες πωλήσεις. Ένα άλλο στοιχείο που κερδίζετε είναι η εμπιστοσύνη των πελατών σας. Οι χρήστες τείνουν να ανταποκρίνονται στις προτάσεις που δημιουργεί μια μηχανή αναζήτησης. Οπότε έχοντας υψηλότερη θέση για τις λέξεις-κλειδιά που αναζητά ένας χρήστης,  παγιώνεται αντίστοιχα το προϊόν ή η υπηρεσία ως αξιόπιστη στο μυαλό του.

Ανάπτυξη

Πόσο σημαντικό είναι το SEO – Χωρίς αμφιβολία, το SEO είναι το κλειδί για την ανάπτυξη του brand σας. Όπως αναφέραμε παραπάνω, όσο υψηλότερη βαθμολογία έχετε σε μια μηχανή αναζήτησης για μια ποικιλία λέξεων-κλειδιών μεγάλου όγκου, τόσο πιο οργανική (γνωστή και ως μη πληρωμένη) επισκεψιμότητα θα έχετε στον ιστότοπό σας Είναι τόσο απλό. Ένας ιστότοπος που είναι καλά βελτιστοποιημένος είναι πιο πιθανό να κερδίσει περισσότερους πελάτες. Και ως συνέπεια να πραγματοποιήσει περισσότερες πωλήσεις. Οι χρήστες είναι επίσης πιο πιθανό να μοιραστούν το brand σας σε άλλες κοινωνικές πλατφόρμες όπως το Facebook ή το Instagram μόλις βρουν τhν ιστοσελίδα/e-shop σας μέσω μιας μηχανής αναζήτησης.

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε όλες τις απορίες σχετικά με τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε ώστε το e-shop σας να γίνει πιο σύγχρονο, αποδοτικότερο και καλύτερο.

Νέα

Facebook επιχειρήσεις
Νέα

Facebook και μικρές επιχειρήσεις

Δημιουργώντας την επαγγελματική σας σελίδα στο Facebook έχετε κάνει το πρώτο βήμα που απαιτείται για κάθε μικρή επιχείρηση.

Θέλεις να μεγαλώσεις την επιχείρηση σου;

Μπορούμε να το καταφέρουμε

Κατασκευή E-Shop