Οι τεράστιες προοπτικές του Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Ηλεκτρονικό εμπόριο
Το παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο πάει για νέο ρεκόρ το 2021.

Μοιραστείτε το

Ηλεκτρονικό εμπόριο – Προς νέα ιστορικά ρεκόρ βαδίζει το 2021 η παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της εκτόξευσης των online αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το 2021 η παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξηθεί κατά 14,3%.

Ακόμη το 2020 οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις ανήλθαν σε 4,28 τρισ. δολάρια (3,35 τρισ. δολάρια το 2019). Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος, η άνοδος των ηλεκτρονικών πωλήσεων οφείλεται στις αλλαγές των καταναλωτικών συνηθειών. Επίσης οφείλεται στην αυξανόμενη δημοτικότητα των φορητών λύσεων/κινητών συσκευών. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι το 2021 περίπου το 67% των online αγορών θα πραγματοποιείται μέσω έξυπνων κινητών 
τηλεφώνων (smartphones). 

 

Σύμφωνα με μελέτη της PayPal, που επικαλείται ο ΣΕΠΕ, σε 13 αγορές του κόσμου (The Great Pivot in Global E-commerce) το 56% των πολιτών απαντά ότι αγοράζει περισσότερο από το Διαδίκτυο. Με τη σειρά του, το 22% ανέφερε ότι εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης κάνει αγορές από το εξωτερικό πιο ελεύθερα. Το σκεπτικό είναι κυρίως οι καλύτερες προσφορές (48%) και η πρόσβαση σε προϊόντα μη διαθέσιμα στην πατρίδα του (39%). Στη Γαλλία, για παράδειγμα, τα 2/3 των online shoppers κάνουν τις αγορές τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η καλή αναλογία τιμής – ποιότητας είναι το πιο σημαντικό κίνητρο για τους Γάλλους προκειμένου να αγοράσουν διαδικτυακά από το εξωτερικό.

Ο κλάδος των αγορών μέσω Διαδικτύου αναπτύσσεται με ρυθμό 10,4% και στην περίπτωση του mobile commerce η ανάπτυξη είναι ακόμη ταχύτερη και ανέρχεται σε 16,8%. Η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών (70%) επιλέγει τους ιστότοπους εταιρειών που λειτουργούν σύμφωνα με τις ιδέες και αξίες της αειφορίας.

 

Νέα έρευνα από την Paypal

 

Οι ανησυχίες για τη διαδικτυακή ασφάλεια είναι ο κύριος λόγος που εμποδίζει τους Γερμανούς να ψωνίζουν από το εξωτερικό. Το 62% που προβαίνει σε online αγορές προτιμά να πληρώνει με PayPal για αγορές εκτός συνόρων.

Το 93% των Γερμανών υποστηρίζει ήδη επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που προσφέρουν βιώσιμα ή φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα ή αγοράζει περισσότερο από αυτές. Στις ΗΠΑ από το 2019 η δημοτικότητα των αγορών εκτός χώρας έχει αυξηθεί κατά 42%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 61% των Αμερικανών e-καταναλωτών πραγματοποιεί αγορές μέσω smartphones και σχεδόν το ένα τέταρτο ανακαλύπτει e-shops εκτός συνόρων, μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, π.χ. Facebook (65%), Instagram (41%) και YouTube (24%).

H μελέτη της PayPal αναδεικνύει και τα πιο σημαντικά ορόσημα για το παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο. Εκεί σημειώνονται τα μεγαλύτερα ρεκόρ online πωλήσεων.

Στην Κίνα, ο ψηφιακός εορτασμός της Singles’ Day το 2020 διήρκεσε 11 ημέρες και είχε ως αποτέλεσμα πωλήσεις της τάξης των 115 δισ. δολαρίων. Στη Ρωσία, το 20% των καταναλωτών αγόρασε έστω ένα δώρο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Το ετήσιο shopping event El Buen Fin («Το Καλό Σαββατοκύριακο»), το μεξικανικό ισοδύναμο της Black Friday, «έτρεξε» πέρυσι για 12 ημέρες. Το συνηθισμένο χρονικό διάστημα που τρέχει η εκπωτική περίοδος είναι τέσσερις ημέρες. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα αποτελέσματα του 2019 κατά 230%. Στις ΗΠΑ, η βασική αγοραστική εποχή συμπίπτει με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και ως έναρξη δύναται να θεωρηθεί η Black Friday.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@digicreations.gr

Νέα

Facebook επιχειρήσεις
Νέα

Facebook και μικρές επιχειρήσεις

Δημιουργώντας την επαγγελματική σας σελίδα στο Facebook έχετε κάνει το πρώτο βήμα που απαιτείται για κάθε μικρή επιχείρηση.

Θέλεις να μεγαλώσεις την επιχείρηση σου;

Μπορούμε να το καταφέρουμε

Κατασκευή E-Shop